South Station is a mixed use, multi unit development located on one acre in the M-1 district on the Salazar Road extension in Taos, New Mexico. The project program includes professional office space, light manufacturing, and light retail. The architecture is contemporary, yet grounded in regional tradition, working to define a new regional contemporary style for Taos and Northern New Mexico. The individual spaces within the development range from small studio size spaces to larger, open plan spaces all with balcony style lofts.

The structures are four building clusters, three of which have a central larger unit and one smaller studio loft on each side. The studio spaces are approx. 600 sq. ft. (20'x30' footprints) each and are outfitted with a full bathroom and an efficient kitchen with an open loft covering 35-50% of the floor space. Larger service doors or garage roll-ups provide easy access to delivery trucks or equipment on some units. The larger spaces of approximately 1700 sq.ft. are expanded versions of the studios.

With Green in mind, the buildings were designed and constructed with low VOC paints and finishes and certified green lumber. Natural ventilation, daylighting, and radiant floors all contribute to the pleasant character of the multi-use spaces.

South Station

Taos, New Mexico

Mixed Use, New Construction

2008